Aardpeer en Agresto - aan de Keukentafel
Recept: Aardpeer en Agresto
Geroosterde aardpeer met geitenkaas, geroosterde tomaten en een dressing van verse walnoten.
Aantal personen: 4
Ingredienten:
12 verse aardperen (ze worden rond deze tijd geoogst)
4 eetl olijfolie
zout/peper
12 kleine pomodori
½ goede kwaliteit azijn
brood
1 teen knoflook
ruccola
200 gr jonge lichte geitenkaas
voor de dressing:
20 verse ‘natte’ walnoten
2 goede kwaliteit gezouten ansjovisfilets
1 teen knoflook
1 gedroogde chilipeper, fijngehakt
1 bosje platte peterselie,
fijn geraspte schil en sap van 1 citroen
2 eetl olijfolie
Bereiding:
Maak eerst de dressing. Kraak de walnoten en haal de noten eruit. Doe een handvol in een vijzel en stamp fijn. Voeg geleidelijk al stampend de rest van de noten toe. Doe nog steeds stampend de anjovis en knoflook hierbij; de saus moet deels glad en romig zijn en voor een ander deel grof van structuur. Roer chili, peterselie en citroen toe en meng geleidelijk de olijfolie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven op 200 C. Borstel de aardperen schoon, maar schil ze niet. Snijd overlangs doormidden en leg ze in een braadslee. Sprenkel wat olijfolie hierover en zout en peper en rooster ze in 35-40 min gaar en goudbruin.
Doe de tomaatjes in een andere braadslee, bestrooi met zout, peper en azijn en rooster ze even mee tot de schil openbarst. Houd de aardperen en tomaten warm tot serveren.
Rooster dan het brood en wrijf in met knoflook, olijfolie en zout.
Leg het brood op een bord, schik hierover sla, aardpeer, tomaat, geitenkaas en schep hierover de walnotendressing.
Geroosterde aardpeer met geitenkaas, geroosterde tomaten en een dressing van verse walnoten.
Aantal personen: 4
Ingredienten:
12 verse aardperen (ze worden rond deze tijd geoogst)
4 eetl olijfolie
zout/peper
12 kleine pomodori
½ goede kwaliteit azijn
brood
1 teen knoflook
ruccola
200 gr jonge lichte geitenkaas
voor de dressing:
20 verse ‘natte’ walnoten
2 goede kwaliteit gezouten ansjovisfilets
1 teen knoflook
1 gedroogde chilipeper, fijngehakt
1 bosje platte peterselie,
fijn geraspte schil en sap van 1 citroen
2 eetl olijfolie
Bereiding:
Maak eerst de dressing. Kraak de walnoten en haal de noten eruit. Doe een handvol in een vijzel en stamp fijn. Voeg geleidelijk al stampend de rest van de noten toe. Doe nog steeds stampend de anjovis en knoflook hierbij; de saus moet deels glad en romig zijn en voor een ander deel grof van structuur. Roer chili, peterselie en citroen toe en meng geleidelijk de olijfolie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven op 200 C. Borstel de aardperen schoon, maar schil ze niet. Snijd overlangs doormidden en leg ze in een braadslee. Sprenkel wat olijfolie hierover en zout en peper en rooster ze in 35-40 min gaar en goudbruin.
Doe de tomaatjes in een andere braadslee, bestrooi met zout, peper en azijn en rooster ze even mee tot de schil openbarst. Houd de aardperen en tomaten warm tot serveren.
Rooster dan het brood en wrijf in met knoflook, olijfolie en zout.
Leg het brood op een bord, schik hierover sla, aardpeer, tomaat, geitenkaas en schep hierover de walnotendressing.