Marco Polo - Moster/pastinaakdsoep
Recept: mosterd/pastinaaksoep
Aantal: 4 personen
Ingredienten:
50 gram roomboter
2 pastinaken
60 gram bloem
1,25 dl room
1 liter bouillon
2 eetl Zaanse mosterd
Bereiding:
Maak de pastinaak schoon en snij hem in kleine stukjes. Laat de roomboter smelten bak hierin de pastinaak tot hij gaar is. Haal de pastinaak uit de pan en pureer. Voeg aan de boter de bloem toe. Roer dit met een houten lepel door. Zet de roux op een laag vuurtje en laat deze 10 minuten garen. Doe hierbij de koude bouillon en de pastinaakpuree en roer het geheel glad. Zeef de soep indien nodig. Voeg mosterd, room, zout en peper naar smaak toe en laat de soep niet meer koken. Maak af met uitgebakken spekjes en serveer met brood en boter.
Aantal: 4 personen
Ingredienten:
50 gram roomboter
2 pastinaken
60 gram bloem
1,25 dl room
1 liter bouillon
2 eetl Zaanse mosterd
Bereiding:
Maak de pastinaak schoon en snij hem in kleine stukjes. Laat de roomboter smelten bak hierin de pastinaak tot hij gaar is. Haal de pastinaak uit de pan en pureer. Voeg aan de boter de bloem toe. Roer dit met een houten lepel door. Zet de roux op een laag vuurtje en laat deze 10 minuten garen. Doe hierbij de koude bouillon en de pastinaakpuree en roer het geheel glad. Zeef de soep indien nodig. Voeg mosterd, room, zout en peper naar smaak toe en laat de soep niet meer koken. Maak af met uitgebakken spekjes en serveer met brood en boter.