Home > Projecten > De Klaptafel > De Zeedijktafel

De Zeedijktafel

Het project: Marco Polo, Zeedijk

Aan de Zeedijktafel kijken we terug op het project Marco Polo in Amsterdam.

Met de verhalen van de Chinese bevolking als inhoud en de buurt als decor, maakten studenten van de Theaterschool en het Conservatorium van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten kleine voorstellingen. Deze voorstellingen speelden zich af in de restaurants, winkels en kroegen aan de Zeedijk. We blikken terug met ondernemers van de zeedijk, met regisseurs en componisten, en met de NV Zeedijk.

Locatie: Kantoor van de NV Zeedijk
Wanneer: maandag 26 september 2011
Tijdstip: 18.30 – 20.30 uur
Wie: Chris Kramer
(COVA Chinese ondernemersvereniging), Lex Hey (eigenaar Wijs en Zoon), Marco Oskam (eigenaar Cassablanca), Roland Waasdorp (eigenaar Little Thai Prince), Ben Kot (eigenaar Maleis restaurant), Janny Alberts (directeur NV Zeedijk), Claudia Rumondor (componist) en Caitlin van der Maas (regisseur)
Crew: Anthony Heidweiller
(gespreksleider), Mirjam Visser (productieleider), Anna Pleiter/Kooklab (de kok), Judith Hofland (camera)



De Zeedijktafel
Door Anthony

In 2008 organiseerde De Nederlandse Opera het project Marco Polo in Amsterdam, geregisseerd door de artistiek leider van Yo! Opera. Dit project betekende veel voor de visieontwikkeling van Yo! Opera ten aanzien van projecten in de gemeenschap. Daarom wilden we graag ook dit project -ook al was het gemaakt in opdracht van De Nederlandse Opera- een plek geven aan De Klaptafel.

Op 26 september ontvingen we onze gasten ( Chris Cramer, Lex Hey, Marco Oskam, Roland Waasdorp, Ben Kot, Janny Alberts, Claudia Rumondor en Caitlin van der Maas) in het kantoor van NV Zeedijk voor een bijzondere avond terugkijken op dit project. (maar: meer dan bij de eerdere Klaptafels…. vooruit kijken).

De Klaptafel functioneerde deze avond ook als een belangrijke evaluatietafel. Niet zozeer wat betekende Yo! Opera voor jou persoonlijk maar meer: wat heeft het project gedaan voor de Zeedijk? Een ieder deelde de opvatting dat het Marco Polo project in november 2008 een zeer positieve werking had op het imago van De Zeedijk. Zelfs het NOS Journaal van 20.00 uur besteedde er op 16 november 2008 een lang item aan. Het was voor de medewerkers van Yo! Opera mooi om te zien hoe boeiend en constructief de eigenaren van de verschillende horecagelegenheden met elkaar spraken. Duidelijk dat zij dit vaker doen, maar aan deze tafel spraken zij veel meer voor een gemeenschappelijk doel dan voor hun eigen zaak.

Snel gingen we naar de toekomst van De Zeedijk en op welke manier (ook financieel) dit project een vervolg kan krijgen. Waarschijnlijk door het heerlijke eten en de wijn werd de toekomstverwachting duidelijk en hardop uitgesproken. Deze avond introduceerde Anna voor het eerst “haar” linten. Linten die opgerold waren op een schaal en in elk lint zat een stuk brood of koek. Eenmaal uitgerold was het zichtbaar dat de gasten aan De Klaptafel met elkaar verbonden waren.




Stuur door Print
|