Werk- & Lestafel - Notentaartje
Recept: Notentaartje
aantal: 6 personen
Ingredienten:
- 120 gram boter
- bloem, om te bestuiven
- 6 eetl golden syrup, iets verwarmd
- 4 medjool dadels, ontpit en in kleine stukjes gesneden
- 60 gram hazelnoot, gegrild en gehakt
- 1 eetl Pedro Ximenez
- 120 gram fijne suiker
- 2 biologische eieren
- 60 gram zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 30 gram gemalen amandelen
- fijn geraspte schil van sinaasappel
Bereiding:
Vet 6 eenpersoons vormpjes in met boter en bestuif ze met bloem.
Ze ze op een bakplaat en schep in elk vormpje 1 eetlepel golden syrup. Zet opzij.
Laat de stukjes dadel 10 minuten weken in de sherry en iets kokend water.
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Klop de boter met de suikre tot een zacht, bleek en romig mengsel.
Klop daar 1 voor 1 de eieren door.
Zeef het bakmeel, zout en bakpoeder boven de botermassa. Druk het vocht uit de dadels en spatel deze met de sinaasappel, amandel en hazelnoot eveneens door het beslag.
Verdeel het mengsel over de vormpjes, tot niet hoger dan 2/3. Bak ze 25 minuten in de oven tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn. Ze moeten veerkrachtig aanvoelen als u erop drukt.
Los de cakjes uit de vorm en serveer warm met room, golden syrup en vers geraspte sinaasappel-/citroenschil.
aantal: 6 personen
Ingredienten:
- 120 gram boter
- bloem, om te bestuiven
- 6 eetl golden syrup, iets verwarmd
- 4 medjool dadels, ontpit en in kleine stukjes gesneden
- 60 gram hazelnoot, gegrild en gehakt
- 1 eetl Pedro Ximenez
- 120 gram fijne suiker
- 2 biologische eieren
- 60 gram zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 30 gram gemalen amandelen
- fijn geraspte schil van sinaasappel
Bereiding:
Vet 6 eenpersoons vormpjes in met boter en bestuif ze met bloem.
Ze ze op een bakplaat en schep in elk vormpje 1 eetlepel golden syrup. Zet opzij.
Laat de stukjes dadel 10 minuten weken in de sherry en iets kokend water.
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Klop de boter met de suikre tot een zacht, bleek en romig mengsel.
Klop daar 1 voor 1 de eieren door.
Zeef het bakmeel, zout en bakpoeder boven de botermassa. Druk het vocht uit de dadels en spatel deze met de sinaasappel, amandel en hazelnoot eveneens door het beslag.
Verdeel het mengsel over de vormpjes, tot niet hoger dan 2/3. Bak ze 25 minuten in de oven tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn. Ze moeten veerkrachtig aanvoelen als u erop drukt.
Los de cakjes uit de vorm en serveer warm met room, golden syrup en vers geraspte sinaasappel-/citroenschil.