Globe - PUY-linzen met bladerdeeg
Recept: PUY-linzen met bladerdeeg
Ingredienten:
200 gr puy linzen
2 laurierblaadjes
2 tl komijn
2 tl korianderzaad
5 el olijfolie
1 middelgrote ui, grofgehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
250 gr griekse yoghurt
50 gr jonge spinazie
3 el fijngesneden munt
3 el fijngesneden koriander
sap van 1 citroen
400 gr goede bladerdeeg
1 scharrelei losgeklopt
zout/peper
Bereiding:
kook linzen met de laurier tot gaar
rooster komijn en korianderzaad en wrijf fijn met vijzel
bak in de oven de bladerdeeg met het losgeklopte ei in een vorm naar keuze, zoals op de verpakking staat weergegeven.
bak ui in olijfolie tot goudbruin, roer hier de specerijen en knoflook door
meng door de ui de linzen, yoghurt, spinazie, kruiden, citroensap en olijfolie en dien op met het bladerdeeg.
Ingredienten:
200 gr puy linzen
2 laurierblaadjes
2 tl komijn
2 tl korianderzaad
5 el olijfolie
1 middelgrote ui, grofgehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
250 gr griekse yoghurt
50 gr jonge spinazie
3 el fijngesneden munt
3 el fijngesneden koriander
sap van 1 citroen
400 gr goede bladerdeeg
1 scharrelei losgeklopt
zout/peper
Bereiding:
kook linzen met de laurier tot gaar
rooster komijn en korianderzaad en wrijf fijn met vijzel
bak in de oven de bladerdeeg met het losgeklopte ei in een vorm naar keuze, zoals op de verpakking staat weergegeven.
bak ui in olijfolie tot goudbruin, roer hier de specerijen en knoflook door
meng door de ui de linzen, yoghurt, spinazie, kruiden, citroensap en olijfolie en dien op met het bladerdeeg.