Een diner aan de Zeedijk
26-9-2011 Yo! Opera | Reacties
Met het project De Klaptafel, neemt Yo! Opera op bijzondere wijze afscheid van alle mensen die in de 11 jaar van ons bestaan een belangrijke rol hebben gespeeld. De gedachten, de stemmen en de gezichten van deze mensen staan aan de basis van dit project. Aan de tafel wordt gegeten, gelachen, herinneringen opgehaald en worden persoonlijke verhalen verzameld waarin de invloed die de samenwerking met Yo! Opera heeft gehad op leven van onze gasten centraal staat.
Elk diner aan De Klaptafel staat in het teken van een project. Chef Anna van Hilten stelt per project een speciaal menu samen.
Vanavond eten we met mensen die meewerkten aan het Marco Polo project (2008) aan de Zeedijk in Amsterdam.
Het menu van vanavond:
hoofdgerecht
PRODUCTEN DANKZIJ MACO POLO”S ZIJDE-ROUTE
Marco Polo bracht de pasta naar Italie en naar het westen bracht hij oosterse specerijen.
ravioli met vulling van geitenkaas, ingelegde ui met gember en Chinese vijf kruidenpoeder en tomatendressing met koriander
dessert
COCONS en BLOEMEN
Kleine snoeperijen verpakt in lange stroken groene zijde die opgerold op de tafel liggen als cocons
Merenque’s met hangop en kweepeer
Elk diner aan De Klaptafel staat in het teken van een project. Chef Anna van Hilten stelt per project een speciaal menu samen.
Vanavond eten we met mensen die meewerkten aan het Marco Polo project (2008) aan de Zeedijk in Amsterdam.
Het menu van vanavond:
amuse
VLINDERS
Vlinders ter ere van de zijde
haring ter nagedachtenis aan de Zuiderzee-haring
bladerdeegvlinders met haringsalade
voorgerecht
ZEEDIJK 1283
Producten zoals men ze at op de Zeedijk in 1283, ten tijde van Marco Polo
Zaanse mosterd/pastinaak soep met spekjes, rogge brood en zoute boter
VLINDERS
Vlinders ter ere van de zijde
haring ter nagedachtenis aan de Zuiderzee-haring
bladerdeegvlinders met haringsalade
voorgerecht
ZEEDIJK 1283
Producten zoals men ze at op de Zeedijk in 1283, ten tijde van Marco Polo
Zaanse mosterd/pastinaak soep met spekjes, rogge brood en zoute boter
(klik op de mosterd/pastinaaksoep voor het recept!)
hoofdgerecht
PRODUCTEN DANKZIJ MACO POLO”S ZIJDE-ROUTE
Marco Polo bracht de pasta naar Italie en naar het westen bracht hij oosterse specerijen.
ravioli met vulling van geitenkaas, ingelegde ui met gember en Chinese vijf kruidenpoeder en tomatendressing met koriander
dessert
COCONS en BLOEMEN
Kleine snoeperijen verpakt in lange stroken groene zijde die opgerold op de tafel liggen als cocons
Merenque’s met hangop en kweepeer
Saskia van de Ree
26-9-2011
Eet smakelijk helden van de Zijderoute. Marco Polo in Amsterdam staat hoog in mijn top 3 van Yo! Opera projecten. Al was het maar vanwege de onwaarschijnlijk grote diversiteit aan mensen en samenwerkingspartners die met elkaar aan de slag gingen om iets moois te maken.
Eet smakelijk helden van de Zijderoute. Marco Polo in Amsterdam staat hoog in mijn top 3 van Yo! Opera projecten. Al was het maar vanwege de onwaarschijnlijk grote diversiteit aan mensen en samenwerkingspartners die met elkaar aan de slag gingen om iets moois te maken.