Home > Projecten > PEPTalks > PEPTalks

PEPTalks

Hoe kun je bergen verzetten?
Hoe krijg je een massa in beweging?
Waar haal je de kracht vandaan om iets te veranderen, het verschil te maken? 

Deze zomer was Yo! Opera te zien op rondreizend theaterfestival De Parade met de voorstelling PEPTalks.

In PEPTalks komen vrouwen aan het woord die iets bijzonders hebben veroorzaakt in hun omgeving. Vrouwen uit alle lagen van de bevolking vertellen hoe ze het initiatief hebben genomen om iets te veranderen in de samenleving. Ondersteund door een zestienkoppig vrouwenkoor vertellen ze hun inspirerende verhaal. Verhalen die uitnodigen om zelf al zingend de wereld in te trekken en de boel eens liefdevol op te schudden. 

Concept & Regie: Anthony Heidweiller, Abel Nienhuis
Muziek: Giovanni Battista Pergolesi, Stabat Mater
Instudering muziek: Hans Veldhuizen
Advies: Geert van Boxtel
Productie: Moniek Janssen
Tournee begeleiding: Joost de Vrankrijker (stagiaire)

Zangeressen: Alexa Hakkenbrak, Alice Rientjes, Angelique Hoogstrate, Anna Swinkels, Claar Schouwenaar, Heleen van Kalisvaart, Inge den Haan, Jannelieke Schmidt, Jeannie Charlene, Joniet Mokasay, Jurrit de Bode, Maaike Bakker, Margriet van Duijvenbode, Marianne Kloeze, Marieke Braaksma, marijke Nuchelmans, Marloes Kouwenberg, Merlijn Runia, Mirthe Bron, Myrtle van der Wel, Nadine de Boer, Nike van Essen, Oukje den Hollander, Pauline ten Böhmer, Renske Olieman, Runak Sharaf, Sara Leemans, Sarah Sötemann, Simone Bekkering, Stefanie Janssen, Susanne Roos, Suuske Popma, Vera de Bree, Vera Kaye, Wynn Elisa, Yvonne van de Eerenbeemt

De voorstelling is geïnspireerd door TED, een fenomeen op internet. TED zet zich in voor ‘Ideas worth spreading’. Mensen vertellen op de site van TED hun verhaal over hoe zij de wereld zouden willen veranderen.

De PEPTalks spreeksters in Amsterdam waren o.a.:

Ebru Umar
Ebru is columinste en schrijfster. Ze schrijft wekelijks een column in de Metro en schreef voor verschillende andere bladen en kranten. Ook houdt ze wekelijks een interview met bekende Nederlanders in het blad Libelle.



Merel Westermann

Merel heeft al jaren haar eigen uitvaartonderneming en werkte daarvoor langere tijd in de kraamverzorging. "Een wereld van verschil? Nee, juist vol overeenkomsten! Geboorte en dood zijn beide belangrijke drempels in het leven. Beide raken ons immens. De intensiteit en emoties bij deze grootse gebeurtenissen zijn hetzelfde."
www.uitvaartamsterdam.nl

Els van der Linden

Al 20 jaar is Els de enige vuilnisvrouw in Amsterdam.
Bekijk hier een item over Els op RTV N-H





Metje Blaak

Ze werkte 23 jaar als prostituee, maar de wensen van de klanten werden haar te extreem. Nu komt ze op voor de belangen van hoeren met de door haarzelf opgerichte vakbond voor prostituees “De Rode Draad” www.metjeblaak.nl (Let op, site bevat content voor 18+)



Sandra van Kampen

“Duurzaam voedsel is mijn passie. Daar werk ik niet alleen als professional aan door koplopers in de voedselwereld te helpen, verbindingen te leggen, nieuwe initiatieven te helpen ontstaan en slimme acties te bedenken die versnellen. Dat doe ik ook als privé-persoon. Voedsel is namelijk iets dat je nooit alleen professioneel kunt benaderen. Overal en altijd neem je jezelf als consument met je eigen voorkeuren, je smaak en je behoeften mee. Dat maakt het boeiend.”
duurzaameten.blogspot.com

PEPTalks spreekster in Rotterdam, Den Haag en Utrecht waren:

Gusta Lebbink (in Rotterdam, Den Haag en Utrecht)
"De ervaring heeft me geleerd dat, als je iets wilt veranderen, je eerst goed moet luisteren om vervolgens mensen te inspireren en enthousiast te maken voor nieuwe uitdagingen."
www.lebbinkconsult.nl




Fronnie Biesma  (in Den Haag en Utrecht)
De oprichtster en directeur van de Nationale Stichting ter Bevordering van Vrolijkheid. Fronnie: “De Vrolijkheid zet zich in voor kinderen en jongeren in asielzoekerscentra in Nederland. Een vergeten groep kinderen. Dat doen we met kunst en muziek. Een vrijplaats in tijd en plaats waar je gewoon even kind kan zijn en het mooi en inspirerend is. Dat doen we met een groot divers netwerk van kunstenaars en andere creatieven in heel Nederland".
www.vrolijkheid.nl


René Bom Special guest in Den Haag en Utrecht)
Een Haagse presentator, barman en muziekliefhebber. Hij is ook de nachburgemeester van Den Haag. Bom is op veel muziekfestivals presentator. Vanaf het begin was hij betrokken bij Maliepop, waar onder meer Golden Earring optrad en Noordzee Pop werd gehouden. Beide festivals fuseerden in 1981 tot Parkpop, waar Bom veertien keer presentator was; hij is nog steeds bij Parkpop betrokken.
www.dehaagsebom.nl


Margreet Melman (in Utrecht)
Initiatiefneemster van Fort van de Verbeelding (samen met Peter de Boer). Doet de zakelijke en dagelijkse leiding. Is een geboren pionier en netwerkster. Speelt als het even kan ook nog prachtig contrabas. Na eerder productiewerk voor o.a. Theatergroep Trajekt en het Over 't IJ-festival legt ze zich momenteel vooral toe op productie en management in de kunstsector.
www.fortvandeverbeelding.nl

Loes van Schaijk (in Utrecht)
Interdisciplinariteit is altijd vanzelfsprekend geweest voor Loes, die zich van kinds af aan met alle kunstvormen bezig hield, liefst in onderlinge samenhang. In de studie Vergelijkende Kunstwetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen heeft ze zich kunnen vastbijten in de postmodernistische theorie van deze samenhang, en studeerde ze af met een onderzoek naar black identity, minstrel shows en hiphop videoclips. Eind 2009 oprichtte Loes ‘Kunst en Denkwerk’ op, het bedrijf waarmee ze al haar verschillende werkzaamheden als zelfstandig ondernemer kan uitoefenen.
www.kunstendenkwerk.nl

Peggy Olislaegers (in Utrecht)
Peggy Olislaegers (1966) studeerde in 1989 af aan de Dansacademie Brabant en heeft een brede ervaring als regisseur en dramaturg binnen zowel de muziek-, theater- als danswereld. Zij leidde 10 jaar lang haar eigen gezelschap Olislaegers & Co, waar zij familievoorstellingen ontwikkelde en produceerde.
Vervolgens legde zij zich toe op regie en dramaturgie van voorstellingen op het snijvlak van verschillende disciplines. Zo regisseerde zij 3-minuut opera’s (Yo-Opera festival 2007), gaf vorm aan een werk van componist Harry de Wit (Red Sound Festival 2009), ontwikkelde de choreografie voor Kamp Holland (Orkater 2008), en regisseerde Het Brabants Orkest in een werk van componist Theo Loevendie (2009). Van 2005 tot 2010 was Peggy Olislaegers dramaturg van choreografe Nanine Linning. Van 2008 tot 2011 was zij tevens de huisdramaturg van Dansateliers Rotterdam, werkplaats en productiehuis voor jonge makers.
Vanaf 2010 is Peggy Olislaegers directeur van de Nederlandse Dansdagen. Daarnaast is zij als dansdramaturg actief voor onder andere The Place (Londen)
www.nederlandsedansdagen.nl


Nancy Jouwe (in Rotterdam en Utrecht)
Nancy Jouwe is sinds twee jaar programmadirecteur van Kosmopolis in Utrecht. Kosmopolis zet in op culturele diversiteitsprojecten. Jouwe merkte dat het Utrechtse culturele veld worstelde met het thema culturele diversiteit. Concurrentiepositie en schroom om met het thema geassocieerd te worden blijken hinderpalen, merkte ze tijdens de bijeenkomsten Programmering.
www.kosmopolisutrecht.nl


Caroline Bijlsma (in Utrecht)
Fotograaf en documentairemaakster.
www.carinebijlsma.com


Marijke Broekhuijsen (in Den Haag)
Cultuurpedagoog/ ex-programmadirecteur Nijenrode/ actrice Naast haar werkzaamheden als museumconservator, directeur van business-programma’s, stond zij mede aan de wieg van leergang Kunstenaars in de Samenleving. In haar (trainings)programma’s laat zij theater en andere kunstuitingen een belangrijke rol spelen.

Donatella Civile  (in Den Haag)
Actrice/ theatermaakster.





Soula Notos (in Rotterdam)
Soula is een Grieks-Nederlandse comedian, actrice en presentatrice. Ze speelde en maakte o.a. de vertelvoorstelling Heimwee (Kalebas Produkties), de cabaretvoorstelling Eigen Verantwoordelijkheid Eerst! (samen met Jennifer Evenhuis); en voor Museum Speelklok: Sam & Doornroosje (samen met Angela van Leeuwen). Als comedian en als MC treedt ze op door heel het land en zo mogelijk ook in het buitenland. Tevens is ze mede-oprichter van de nieuwe All Female Comedians Night: COMEDY KITCHEN. Haar werk richt zich op thema's van identiteit, culturele verschillen, gendergelijkheid, labelling, en vrijheid, gelardeerd met de nodige humor.

Esther-Clair
(in Rotterdam)
Esther-Clair legt hart en ziel in haar werk. Ze interviewt, ze maakt theater en ze presenteert. Wat haar uniek maakt is de persoonlijke en directe stijl waarmee ze haar projecten aanpakt. Of het nu het leiden van een debat is of deelnemen aan een Paradeproject, het gebeurt altijd met volledige motivatie, inzet en met een open mind. Bruggen bouwen en bewust maken, dat is het streven.



sees 16-7-2011
Vrijdag avond 14 julli 2011
Ik heb me werkelijk laten verrassen, ben nog ontdaan door de voorstelling, de zang, de posities, voelde me als toeschouwer ook deelnemer. De oprechtheid die iedereen uitstraalde, de passie. Prachtig
Dank dat jullie er zijn.
Karin 17-7-2011
Héél bijzondere voorstelling, jullie kwamen echt onder mijn huid.
irene 17-7-2011
15 juli Dank voor deze bijzondere ervaring. Het voelde paradijselijk.
berdien 17-8-2011
prachtig de combinatie van verhalen en zang!ik ben aangeraakt door Peptalks


Stuur door Print
|