Laat je Horen!: 7 documentaires

In de aanloop naar haar laatste festival maakte Yo! Opera in samenwerking met The Young Ones 7 mini documentaires waarin 7 jonge mensen tussen de 13 en 23 jaar vertellen over hun passie voor zingen en muziek(maken). Sterre (13), Stef (19), Marije (17), Michael (21), Judith (16), Kasper (22) en Thomas (22) vertellen ieder over hun liefde voor zingen, over hun dromen, over de twijfels, over de momenten dat het zingen ze echt heeft geraakt. Deze mini documentaires vormden het hart van de festivalcampagne waarbij jongeren en hun ideeën over zingen werden samengebracht.

Over de jongeren in de documentaires:

Kasper Tarenskeen (22 jaar) is zanger, musicus, theatermaker. Op het Yo! Opera Festival speelde hij met zijn eigen voorstelling Elvis 2.0 en zong hij in de Short Opera De Tweede Mijl.

Marije Visscher (17 jaar) zat ten tijde van het festival in VWO 6 op CSG Het Noordik in Almelo. De afgelopen jaren heeft zij in verschillende muziektheater producties gespeeld en gezongen bij onder andere Het Orkest van het Oosten en The Young Ones.

Stef Veldhuis (19 jaar) is al vanaf hele jonge leeftijd bezig met muziek. In 2009 behaalde zijn band The Casings de tweede plaats op de nationale finale van de Kunstbende. In 2011 begon Stef in het eerste jaar van het Utrechts conservatorium met de studie Musician 3.0.

Bariton Michael Wilmering (21 jaar) zat in 2011 in zijn 3e jaar van Conservatorium van Utrecht. Michael heeft aan verschillende kleine producties meegedaan zoals Marco Polo, een productie van de Nederlandse Opera. Ook zong hij in 'De Operaflat', een productie van Yo! Opera.

Sterre Bolluijt was 13 jaar in 2011 en leerling van het Oosterlicht College in Nieuwegein. Tijdens het Yo! Opera Festival speelde en zong ze in de voorstelling 'Change Your World' van VocaalLAB.

Thomas Hengeveld (22 jaar) is acteur, zanger, musicus. Hij studeerde in 2010 af aan het theater MBO van Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam. Sindsdien speelde hij verschillende hoofdrollen bij het Jeugdtheater Hofplein en bij The Young Ones. Daarnaast geeft hij stem- en zangles aan het Hofplein.

Judith Rijsenbrij (16 jaar) zit in de 5e op Het 4e Gymnasium in Amsterdam. Vanaf haar 8e speelt ze piano en tot haar 12e zong ze in het kinderkoor van De Nederlandse Opera. Sinds 2009 zingt ze in haar eigen band 'Out of the Blue'. Tijdens het Yo! Opera festival 2011 was Judith te zien en te horen in 'Opera 2.0: Smells Like Tahrir Spirit', een co-productie van Theatergroep Dox /Het Lab/Yo! Opera.

Concept: Elvira Pouw & Ingvild Molenaar
Regie: Anthony Heidweiller & Jeroen Kriek
Montage: Erik Franssen & Jeroen Kriek
Camera: Erik Franssen & Jeroen Kriek
Productie: Elvira Pouw & Ingvild Molenaar